Untitled

REGIJSKA SKUPINA DOLENJSKA IN BELA KRAJINA!

Kontaktna oseba za nadaljnje informacije je Culiberg Jontes Daša, GSM 068-153-819, e-mail dasa.cj@gmail.com.

POMEMBNO OBVESTILO!

Društvo je izdalo strokovni Zbornik z naslovom Fibromialgija, bolezen sodobnega časa, ki je namenjen tako strokovni kot laični javnosti. Strokovne članke so za zbornik prispevali specialisti različnih medicinskih specialnosti, ki so tudi člani Strokovnega sveta našega društva.
Člani novomeške skupine lahko svoj izvod zbornika prevzamete v sredo, 27. novembra med 17.30 in 18.30 uro v sejni sobi ZD Novo mesto.
Člani črnomaljske skupine lahko svoj izvod zbornika prevzamete v petek, 29. novembra, med 18.00 in 19.00 uro v prostorih Društva upokojencev, Ul. 21. oktobra 15 (blok pri DM-u).
 
V kolikor ste takrat zadržani, vas prosimo, da zbornik za vas prevzame nekdo drug.
Zbornika po pošti ne bomo pošiljali. Zaradi bogate vsebine publikacija dosega precejšnjo težo, kar posledično pomeni precej drago poštnino (vseh članov je več kot 1000!), ki bi v tem primeru presegla stroške priprave, oblikovanja in tiska zbornika. Zbornik bo na voljo tudi v bodoče na rednih mesečnih srečanjih regijske skupine.
Novomeška skupina je trenutno brez vodje in je do nadaljnjega v mirovanju. V kolikor bi bil kdo pripravljen prevzeti vodenje skupine, naj to pisno sporoči v tajništvo društva (dfmtajnistvo@gmail.com ali telefonsko      M: 064 247 877).

 

PREDSTAVITEV NA 3. DNEVU ODPRTIH VRAT SB NOVO MESTO

Članice regijske skupine za samopomoč Dolenjske in Bele krajine smo danes sodelovale na 3. dnevu odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer smo ozaveščale javnost o naši bolezni, predstavile naše Društvo in regijske skupine za samopomoč.

Največ zanimanja za bolezen so pokazali predvsem zdravstveni delavci, za katere bo – na povabilo vodstva bolnišnice – strokovno predavanje pripravila predsednica Strokovnega sveta našega društva prim. dr. Mojca Kos Golja.    NEKAJ UTRINKOV

FEBRUARSKO SREČANJE

Člani in članice skupine za samopomoč Dolenjske in Bele krajine smo na februarskem srečanju 2019 gostili manualno terapevtko Tino Šikonja Hudelja iz Zavoda Medico Ars, ki je pripravila zanimivo izobraževalno delavnico o samopomoči pri bolečinah v telesu. Predstavila nam je različne tehnike in prijeme za lajšanje bolečin, kot so lokalno lajšanje bolečin v sklepih in mišicah s pomočjo kinezio trakov, protibolečinski prijemi, tapkanje, izvedba poteze za aktivacijo iliocekalne zaklopke po Bownu, ki jih bomo udeleženci srečanja lahko uporabljali v obliki samopomoči. Vse tehnike smo pod Tininim budnim očesom preizkusili tudi sami na sebi in drug na drugem. Pridobili smo veliko praktičnih znanj in nasvetov, ki nam bodo služili kot dragocena pomoč pri premagovanju vsakodnevnih izzivov, za kar se Tini in Zavodu Medico Ars toplo zahvaljujemo.  NEKAJ UTRINKOV