Untitled

REGIJSKA SKUPINA DOLENJSKA IN BELA KRAJINA!

Kontaktna oseba za nadaljne informacije je Culiberg Jontes Daša, GSM 068-153-819, e-mail dasa.cj@gmail.com.

VAŽNO OBVESTILO!!!

Vabilo na srečanje skupine za samopomoč Dolenjske in Bele krajine:

Toplo vabljeni na predavanje dr. Mojce Kos Golja o sindromu fibromialgije, ki bo v ponedeljek, 27. maja ob 18.00 uri v Humanitarnem centru OZRK Novo mesto, na Drski (Ulica Slavka Gruma 54a).
Več informacij najdete TUKAJ. Prijazno prosim, da udeležbo sporočite gospe Urški Isajevič ali Mateji Šlajkovec na telefonsko številko, ki je navedena v priloženem vabilu.
Se vidimo v ponedeljek!
Lepo vas pozdravljam,
Daša

 

PREDSTAVITEV NA 3. DNEVU ODPRTIH VRAT SB NOVO MESTO

Članice regijske skupine za samopomoč Dolenjske in Bele krajine smo danes sodelovale na 3. dnevu odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer smo ozaveščale javnost o naši bolezni, predstavile naše Društvo in regijske skupine za samopomoč.

Največ zanimanja za bolezen so pokazali predvsem zdravstveni delavci, za katere bo – na povabilo vodstva bolnišnice – strokovno predavanje pripravila predsednica Strokovnega sveta našega društva, prim. dr. Mojca Kos Golja. NEKAJ UTRINKOV

FEBRUARSKO SREČANJE

Člani in članice skupine za samopomoč Dolenjske in Bele krajine smo na februarskem srečanju gostili manualno terapevtko Tino Šikonja Hudelja iz Zavoda Medico Ars, ki je pripravila zanimivo izobraževalno delavnico o samopomoči pri bolečinah v telesu. Predstavila nam je različne tehnike in prijeme za lajšanje bolečin, kot so lokalno lajšanje bolečin v sklepih in mišicah s pomočjo kinezio trakov, protibolečinski prijemi, tapkanje, izvedba poteze za aktivacijo iliocekalne zaklopke po Bownu, ki jih bomo udeleženci srečanja lahko uporabljali v obliki samopomoči. Vse tehnike smo pod Tininim budnim očesom preizkusili tudi sami na sebi in drug na drugem. Pridobili smo veliko praktičnih znanj in nasvetov, ki nam bodo služili kot dragocena pomoč pri premagovanju vsakodnevnih izzivov, za kar se Tini in Zavodu Medico Ars toplo zahvaljujemo. NEKAJ UTRINKOV