PSIHOLOŠKI KOTIČEK

V njem boste našli literaturo na temo kronične bolečine in pogostejših psiholoških posledic, ki lahko sledijo taki nepričakovani izkušnji. Tukaj lahko postavite tudi vprašanja, ki se nanašajo na področje psihologije. Odgovarjala bo dr. Barbara Horvat Rauter, univ. dipl. psih., članica Strokovnega sveta Društva za fibromialgijo. Z odgovori se bomo potrudili. Zajemali bodo razlage pojmov, smernice, kako, kam naprej, ne bodo pa predstavljali nadomestila osebnim srečanjem s psihologom ali psihoterapevtom.

Člani društva lahko pošljete vprašanje na e-naslov: svetovanje@drustvo-fm.si .

________________________________________________________________________________________________

5. 10. 2018

T u k a j  si lahko preberete članek z naslovom Dejavniki tveganja in psihološka obravnava kronične bolečine pri otrocih in mladostnikih, ki ga je napisala dr. Barbara Horvat Rauter, univ. dipl. psih., članica Strokovnega sveta Društva za fibromialgijo.


23. 3. 2020

OB AKTUALNI NEGOTOVI SITUACIJI IŠČIMO TISTO, NA KAR LAHKO VPLIVAMO  

Spoštovani!

Javlja se vam Barbara Horvat Rauter, psihologinja, članica strokovnega sveta Društva za fibromialgijo.

V teh dneh mislim na naše člane. Trenutna negotova situacija v zvezi s korona virusom je za vse ljudi neugodna, osebe s telesno simptomatiko pa čutijo pogosto še več posledic, ker se bolečine lahko okrepijo. Ker svoj poklic doživljam kot poslanstvo, se mi zdi nujno, da se vam v teh težkih časih oglasim. Napisala sem prispevek na to temo, ki ga lahko objavite na spletni strani v rubriki Psihološki kotiček.   GLEJ   TUKAJ

Članom, ki doživljajo duševno stisko, sem pripravljena nuditi prostovoljno pomoč. Pišete mi lahko na osebni e-naslov, ki je na spletni strani društva že objavljen. (Op. Glej zgoraj!)

Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro! Ostanite zdravi!

Barbara