Tiskane publikacije

ALI POZNAMO SINDROM FIBROMIALGIJE (brošura z opisom bolezni: leto izdaje 2020)


Društveni ZBORNIK 2004 – 2014 (druga, dopolnjena izdaja), september 2015

Zbornik 2015


Društveni ZBORNIK 2004 – 2014: priznani slovenski strokovnjaki o FM/SKU,  prva izdaja, maj 2014

zbornik2014slicica-01-e1426195481412


Brošura z opisom fibromialgije in sindroma kronične utrujenosti; tretja, dopolnjena izdaja zgibanke (maj 2013)


Zgibanka (druga, dopolnjena izdaja, maj 2011)

scan0042

Druga, dopolnjena izdaja zloženke z opisom bolezni FM/SKU. Strokovni pregled zgibanke sta opravila prim. dr. Dušan Logar, dr. med., UKC Ljubljana, Klinični oddelek za revmatologijo, Bolnišnica dr.Petra Držaja, in prim. Mojca Kos.Golja, dr.med., upokojena internistka-revmatologinja.

ogled:   Zloženka FM;   Zloženka SKU


september 2005: Prva društvena zgibanka, v kateri sta opisani bolezni sindrom kronične utrujenosti in fibromialgija. Distribuirali smo jo po zdravstvenih in sorodnih ustanovah. Služila naj bi ozaveščanju širše strokovne in laične javnosti o teh dveh boleznih. Recenzijo je opravila prim. Mojca Kos-Golja, dr. med.
Zloženko iz leta 2005 si lahko ogledate na povezavah: tukaj Sindrom kronične utrujenosti
in tukaj Sindrom fibromialgije


Informativni letak (september 2012)

(klik za povečavo)

scan0023   scan0024


Društveni plakat

scan0025 scan0026


Zame je že jutri predaleč – fibromialgija, moja nevidna spremljevalka (2008)

Prva knjiga v Sloveniji, ki jo je napisala bolnica z osebno izkušnjo bolezni fibromialgije. Knjižica je občutena osebna izpoved z opisom bolezni in vsebuje tudi vrsto koristnih nasvetov za spopadanje in življenje z boleznijo.

Ker je prva izdaja že pošla, nakup knjižice ni več možen, za izposojo pa je dosegljiva v naslednjih knjižnicah.  Toplo priporočamo v branje!


Revmatološki priročnik za družinskega zdravnika, četrta, dopolnjena izdaja:  ogled poglavja o sindromu fibromialgije


Priročnik za revmatike  – dostopen na strani Revma.net:  http://www.revma.net/


Kako živeti z revmatizmom:

Priročnik, ki pojasnjuje, katere revmatične bolezni poznamo, kako jih prepoznavamo, zdravimo in lajšamo. Ne prezre pa niti čustvenih in socialnih vidikov revmatizma. Priročnik, ki so ga ljudje z različnimi revmatičnimi obolenji in boleznimi že dolgo težko pričakovali, opisuje, kako težave preprečiti ali zmanjšati oziroma kako z revmatizmom najbolje živeti. Spregovori o socialnih pravicah revmatikov (kdaj je potreben bolniški stalež, o oblikah nezmožnosti za delo in invalidnosti), kako premagovati čustvene težave …


Revmatološki priročnik za družinskega zdravnika, tretja, dopolnjena izdaja, 2008, izdal Klinični oddelek za revmatologijo UKCLJ

Sindrom fibromialgije – skenirane strani:   tukaj …


Knjižica avtorja prof. dr. Janka Popoviča, dr. med., spec. ortopeda, z naslovom FIBROMIALGIJA Priročnik za bolnike.  Dobite jo pri MEDICOM Plus d.o.o: http://goo.gl/G2twn


Nevropatska bolečina v križu – brošura (dec. 2012)

Farmacevtska družba PFIZER, podružnica za svetovanje s področja farmacevtske dejavnosti Ljubljana, je izdala informativno brošurico z naslovom TRDOVRATNA BOLEČINA IMA LAHKO TUDI IME. Informacije o nevropatski bolečini in možnostih zdravljenja imajo izobraževalni namen in so namenjene ozaveščanju bolnikov s kroničnimi bolečinami. Na hrbtni strani brošure so tudi podatki o Društvu za fibromialgijo. Podjetju Pfizer se zahvaljujemo za sodelovanje!

Za ogled vsebine klikni na sličico …


Digitalna knjižnica Slovenije  DLib.si

logo_white            

Strokovni članki o fibromialgiji …   tukaj …