Donacije od dohodnine

donacije

Društvo za fibromialgijo ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva in status humanitarne organizacije, s čimer izpolnjuje formalne pogoje za uveljavljanje pravice do donacij od dohodnine. Uvrščeni smo v seznam upravičencev . Vljudno se priporočamo!

Razlaga: Zakon o dohodnini omogoča, da se na vašo zahtevo del vaše odmerjene letne dohodnine v višini do 0,5%, namesto v državni proračun, lahko nameni za financiranje splošno koristnih namenov. Veselilo nas bo, če jih boste namenili za financiranje projektov našega društva.

Svoje podatke vnesete v obrazec “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije” (s klikom do obrazca), ki ga natisnete.

Zahtevo za namenitev dela dohodnine lahko pošljete kadar koli pisno na davčni organ (ali jo oddate ustno na zapisnik), lahko pa tudi prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si, ali pa jo oddate kar neposredno na srečanjih Društva. Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko organ prejme novo zahtevo ali preklic obstoječe zahteve.

Davčni organ bo namesto v državni proračun namenil društvu višino vaše donacije. Takšna pomoč vas finančno nič ne stane, društvu pa lahko zelo pomaga pri izvajanju programov in opravljanju humanitarne dejavnosti. Dosedanje izkušnje kažejo, da vsako leto kar 70 odstotkov državljanov pusti denar državnemu proračunu. Tako ostane državi okoli 8 milijonov evrov sredstev, ki bi jih davčni zavezanci lahko namenili tistim organizacijam, ki delujejo v javnem interesu. Na pravi naslov bodo prišla samo, če bomo glasno in velikokrat povedali, da smo to tudi mi. Hvala, če boste darovali 0,5% dohodnine Društvu za fibromialgijo! Veselilo nas bo, če boste k doniranju od dohodnine vzpodbudili tudi svojce in prijatelje!

Vsem dosedanjim donatorjem od dohodnine se najlepše zahvaljujemo za zaupanje in podporo!